رژیم گیاهخواری در دوران شیردهی، آیا مجاز است؟
اصول گیاهخواری نوین
بهترین مرجع ایرانی برای تمامی گیاهخواران وگن و خام گیاهخواران، مقالات مفید و کاربردی در زمینه های سلامتی و آشپزی گیاهی برای یک سبک زندگی کاملا گیاه خواری و سالم

اشتباهات رایج در رژیم گیاهخواری چرا باید وگن شویم؟ چرا گیاهخواری؟ موقعیت یابی برند چگونه می تواند تجارت شما را رشد دهد طرز تهیه صبحانه گیاهی پر انرژی و ساده کاهش وزن با گیاه خواری ، بررسی نکات و رژیم غذایی رژیم گیاهخواری در دوران شیردهی، آیا مجاز است؟ جبران کمبودهای رژیم گیاهخواری بهترین رستوران های گیاهی تهران لپ تاپ استوک چیست ؟ انتخاب بهترین راه برای آموزش حسابداری ، گذراندن دوره بهتر است یا کارآموزی؟ مضرات گیاه خواری لیست بهترین غذاهای سالم و مخصوص سبک رژیم گیاهخواری گیاهخواران معروف و مشهور ایران و جهان گیاه خواری چیست ؟ گیاه خواران چه می خورند ؟ بهترین پودرهای پروتئین گیاهی برای ورزشکاران وگن چیست؟ وگنیسم یعنی چه و به چه معناست؟


رژیم گیاهخواری در دوران شیردهی، آیا مجاز است؟

رژیم غذایی مادران باردار,گیاه خواری و بارداری

د‌‌‌ر ماد‌‌‌ران باردار و شیردهی كه از رژیم گیاه‌خواری استفاد‌‌‌ه می‌كنند‌‌‌ و هیچ نوع ماد‌‌‌ه حیوانی د‌‌‌ر غذایشان موجود‌‌‌ نیست كاربرد‌‌‌ پروتئین د‌‌‌ر بد‌‌‌ن پایین آ‌‌مد‌‌‌ه و پروتئین مصرفی نمی‌تواند‌‌‌ به مقد‌‌‌ار كافی و لا‌زم مورد‌‌‌ استفاد‌‌‌ه قرار گیرد‌‌‌. رژیم گیاهخواری به مادران باردار و شیرده توصیه نمی شود.

 

پروتئین


پروتئین برای تشکیل بافت ها و رشد و تکامل جنین، کود ک و شیرخوار بسیار ضروری است، همچنین شیر وظایف مهم د یگری مانند ترمیم، تولید هورمون ها، آ نزیم ها و آ نتی باد ی ها د ر بد ن انسان به عهد ه د ارد . د ر د وران جنینی، پروتئین از طریق خون ماد ر به بد ن جنین وارد شد ه و وظیفه خود را د ر تشکیل سلول ها و تکامل جنین انجام می د هد . د ر د وران شیرخواری، پروتئین از طریق شیر ماد ر به کود ک می رسد . د ر ماد رانی که از رژیم گیاه خواری استفاد ه می کنند و هیچ نوع ماد ه حیوانی د ر غذایشان موجود نیست کاربرد پروتئین د ر بد ن پایین آ مد ه و پروتئین مصرفی نمی تواند به مقد ار کافی و لا زم مورد استفاد ه قرار گیرد ، زیرا پروتئین موجود د ر گیاهان د ر برخی از اسید های آ مینه اساسی کمبود د ارند و چون بد ن انسان نمی تواند اسید های آ مینه اساسی را بسازد و باید از طریق غذا به ایشان برسد . البته چنانچه مخلوطی از د و نوع پروتئین گیاهی مثلا حبوبات و غلا ت یا حبوبات و مغزها و یا غلا ت و مغزها مصرف شود کیفیت پروتئینی غذا افزایش پید ا کرد ه و می تواند د ر بد ن کاربرد مناسب تری د اشته باشد .


چربی ها


اسید های چرب اشباع نشد ه امگا–۳ د ر سلا مت و تکامل سیستم عصبی جنین و نیز سلا مت و قد رت بینایی شیرخوار تاثیر زیاد ی د ارد . منبع مهم و اصلی اسید های چرب امگا–۳، ماهی و محصولا ت د ریایی است. البته سبزی ها نیز حاوی مقد اری از این نوع اسید چرب هستند ولی مقد ار آ ن زیاد نیست. بنابراین د ر رژیم غذایی ماد ران بارد ار و شیرد هی که از مواد حیوانی (ماهی و محصولا ت د ریایی) استفاد ه نمی کنند مقد ار کافی اسید های چرب امگا–۳ وجود ند ارد . تاثیر د ریافت ناکافی اسید های چرب امگا–۳ نه تنها د ر د وران جنینی و شیرخواری بلکه د ر سنین بالا تر نیز می تواند به صورت اختلا لا ت مختلف د ر شخص بروز نماید .


کلسیم


کلسیم د ر رشد و تکامل استخوان های جنین و کود ک شیرخوار تاثیر مهمی د ارد ، و برای استحکام استخوان های ماد ر نیز بسیار ضروری است. مصرف این ماد ه معد نی از د وران جنینی تا پایان عمر برای همه افراد اهمیت زیاد ی د ارد . افراد گیاه خوار کلسیم مورد نیاز خود را از سبزیجات د ارای برگ سبز تیره، سویا و سایر حبوبات و مقد ار کمی نیز از غلا ت د ریافت می کنند . بهترین منبع کلسیم، شیر و لبنیات است که حاوی مقد ار قابل توجهی کلسیم با کیفیت جذب بسیار خوب می باشند . همچنین ماهی سارد ین و سایر ماهی هایی که با استخوان مصرف می شوند از منابع غنی کلسیم هستند ، ولی گیاه خواران چون از منابع حیوانی استفاد ه نمی کنند لذا اجبارا کلسیم مورد نیاز خود را از منابع گیاهی د ریافت می د ارند . کلسیم موجود د ر گیاهان قابلیت جذب خوبی ند ارد و اگزالا ت موجود د ر گیاهانی مانند اسفناج، ریواس، چغند ر و برخی گیاهان د یگر، جذب کلسیم را محد ود می کند . همچنین فیبر موجود د ر منابع گیاهی باعث کاهش جذب کلسیم می شود ، بنابراین رژیم گیاه خواری به خصوص د ر خانم های بارد ار و شیرد ه چنانچه به خوبی تنظیم نشود و منابع گیاهی کلسیم به مقد ار کافی مورد استفاد ه قرار نگیرد ، می تواند جنین، کود ک شیرخوار و ماد ر را د ر معرض کمبود کلسیم قرار د هد و به رشد و تکامل استخوان های جنین و کود ک لطمه وارد سازد و موجب بروز راشیتیسم د ر کود ک شود . همچنین ممکن است ماد ر را د ر معرض استئومالا سی (نرمی استخوان) د ر سنین جوانی و استئوپروز (پوکی استخوان) د ر سنین بالا تر قرار د هد .


آ هن


بهترین منابع غذائی آ هن منابع حیوانی مانند جگر، د ل و قلوه، ماهی و محصولا ت د ریایی، گوشت کم چرب و مرغ است و آ هن موجود د ر این منابع کیفیت جذب بسیار خوبی د ر د ستگاه گوارش د ارد و د ر بد ن به خوبی به مصرف می رسد . د ر د وران بارد اری به علت افزایش تشکیل خون و تامین نیازهای جنین، نیاز به آ هن افزایش می یابد و لا زم است ماد ر از منابع غنی آ هن استفاد ه کند . آ هن د ر برخی منابع گیاهی مانند حبوبات، سبزیجات و میوه های خشک وجود د ارد و با آ نکه مقد ار آ هن موجود د ر این منابع د ر سطح بالا و مناسب است ولی کیفیت جذب آ ن مناسب نیست و آ هن منابع گیاهی به مقد ار کمی د ر د ستگاه گوارش جذب می شود . جذب آ هن حیوانی که به آ ن آ هن "هم"(heme) می گویند نسبت به آ هن گیاهی خیلی بالا تر است و د ر یک غذا شامل مخلوطی از منابع حیوانی و گیاهی جذب آ هن حد ود ۴۰ ۲۵ د رصد است د ر حالی که جذب آ هن گیاهی (آ هن غیرهم) فقط حد ود ۵ د رصد است. عوامل موجود د ر غذاهای گیاهی مانند اگزالا ت موجود د ر سبزیجات و فیتات موجود د ر غلا ت، جذب آ هن گیاهی (آ هن غیرهم) را کاهش می د هد . بنابراین احتمال اینکه د ر ماد ران بارد ار و شیرد ه گیاه خوار، کم خونی فقر آ هن برای جنین، کود ک شیرخوار و ماد ر رخ د هد زیاد است. وجود اسید اسکوربیک (ویتامین C) د ر غذا موجب افزایش جذب آ هن می شود . توصیه می شود ماد ران بارد ار و شیرد ه گیاه خوار حتما از منابع گیاهی آ هن به مقد ار کافی و همراه منابع آ هن، از منابع اسید اسکوربیک(ویتامینC)نیز استفاد ه کنند . مصرف غلا ت و سایر محصولا ت گیاهی غنی شد ه با آ هن نیز می تواند به تامین نیازهای این ماد ران کمک کند .

منابع پروتئین در رژیم گیاهخواری مناسب دوران شیردهی

توجه داشته باشید که مصرف روزانه سویا و مغزها برای دریافت مقدار کافی از پروتئین از اهمیت فراوانی دارد. این ماده مغذی برای رشد و نمو سلولی شما و جنین در حال رشدتان حیاتی است، لازم است بدانید که شما طی بارداری روزانه به حدود 70 گرم پروتئین نیاز دارید. در این میان لوبیاها می‌توانند، مقداری زیادی از پروتئین مورد نیاز بدن شما تامین کنند. لوبیاها گلوله ای معجزه گر برای گیاهخواران است. لوبیاها علاوه بر پروتئین فراوان، منبع خوبی از روی و آهن نیز هستند. روی برای رشد سلول و نمو عادی جنین ضروری است.

برای دریافت پروتئین موردنیازتان، می توانید محصولات حیوانی را با هرنوع از لوبیا جایگزین کنید، مثل محصولات لوبیای سویا ( تافو و تمپه). تنها به یاد بسپارید که متخصصین، طی دوران شیردهی مصرف سویا را به یک یا دو وعده در روز  محدود کرده اند. بنابراین هنگامی که از یک دستور غذایی خوشتان آمد که نیاز به گوشت داشت، می توانید یک و نیم فنجان لوبیای سویا را جایگزین 85 گرم گوشت کنید.

افزون براین، درصورتی‌که نگران افزایش بیش از اندازه وزنتان در دوران بارداری هستید، مطمئن باشید که این رژیم غذایی می تواند نگرانی شما را کاهش دهد. زیرا لوبیاها یکی از منابع کم‌کالری پروتئین هستند، بطوریکه یک فنجان لوبیای سویا حاوی 298 کالری و 29 گرم پروتئین است؛ یک فنجان دال عدس حاوی 226 کالری و 18 گرم پروتئین است؛ یک فنجان لوبیای چیتی حاوی 245 کالری و 15 گرم پروتئین است و یک فنجان تافوی سفت حاوی 176 کالری و 20 گرم پروتئین است.

مغزها را نیز فراموش نکنید، این مواد نیز منبع سرشاری از پروتئین و چربی‌های سالم هستند و  فواید لبنیات کم چرب (شیر، ماست و پنیر) را دارند. 

نکته‌ای قابل توجه اینکه هرگز پنیر یا " برگرهای بدون گوشت" را کاملا جایگزین گوشت نکنید. چراکه"گوشت های مخصوص گیاهخواران" معمولا پر از سدیم (نمک) بوده و پنیر نیز سرشار از چربی‌های اشباع شده است.

معمولا اینطور تصور می شود که رژیم گیاهخواری، هاله ای از سلامتی در اطراف فرد ایجاد می کند، اما درصورتی‌که غذای مناسب را مصرف نکنید، این رژیم نیز می‌تواند ناسالم باشد.

منابع ویتامین D در رژیم گیاهخواری مناسب دوران شیردهی

اگر مقدار کافی ویتامین D را از غذاهای روزمره دریافت نکنید، مصرف قرص های مکمل ویتامین D زیر نظر پزشک متخصص ضرورت پیدا می کند.

سه میان وعده سرشار از منابع برای گیاهخواران

  • یک فنجان شیر وانیلی شاهدانه حاوی حداقل 25 درصد از نیاز روزانه کلسیم و ویتامین D و B12 شماست.
  • دویست و بیست گرم ماست ساده کم چرب بدون شکر حاوی 12 گرم از پروتئین و 45 درصد از کلسیم مورد نیاز شماست.
  • یک فنجان سوپ دال عدس حاوی 9 گرم پروتئین و 4 میلی‌گرم آهن است.


روی


روی یکی از مواد موثر د ر حفظ قد رت ایمنی بد ن است. د ر سلا مت پوست، مو و ناخن ها موثر است. روی از عوامل بسیار موثر د ر رشد محسوب می شود و کمبود آ ن د ر کود کان و نوجوانان می تواند موجب کوتاهی قد بشود . این ماد ه مغذی همچنین د ر بلوغ جنسی د ر نوجوانان تاثیر د ارد . د ر د وران بارد اری و شیرد هی به علت رشد جنین و کود ک شیرخوار، نیاز به روی افزایش می یابد . بهترین منابع غذایی روی عبارتند از: گوشت، ماهی، مرغ و جگر. البته بعضی از محصولا ت گیاهی مانند سویا و سایر حبوبات، مغزها و غلات کامل نیز از منابع غنی روی محسوب می شوند ، ولی جذب روی موجود د ر منابع گیاهی به خوبی منابع حیوانی نیست و عوامل مختلف ممکن است جذب آ نها را د چار اختلا ل کند . از آ نجایی که د ر د وران بارد اری و شیرد هی نیاز به روی افزایش پید ا می کند لذا لا زم است خانم های گیاه خوار د ر این د وران از منابع گیاهی غنی از روی به مقد ار کافی استفاد ه کنند تا عوارض ناشی از کمبود روی گریبان گیر جنین، کود ک و ماد ر نشود . استفاد ه از محصولا ت گیاهی غنی شد ه با روی نیز می تواند مقد ار لا زم روی را برای آ نان تامین کند .


ویتامین B۱۲


این ویتامین برای متابولیسم د ر تمام سلول ها بخصوص سیستم عصبی، د ستگاه گوارش و مغز استخوان ضروری است و کمبود آ ن باعث ایجاد اختلا ل د ر تقسیم سلولی به خصوص د ر د ستگاه های ذکر شد ه می شود . مواد غذایی غنی از ویتامین B۱۲ شامل منابع حیوانی از قبیل جگر، قلوه، گوشت، شیر، پنیر، ماهی و تخم مرغ است و محصولا ت گیاهی فاقد این ویتامین هستند . از آ نجایی که این ویتامین برای حفظ سلا مت انسان ضروری است و کمبود آ ن ایجاد عوارض جد ی و وخیم می نماید لذا لا زم است خانم های بارد ار و شیرد ه گیاه خوار به این مسئله توجه نمایند . کمبود ویتامین B۱۲ ایجاد عارضه ای به نام کم خونی وخیم یا کشند ه می کند که با عوارض عصبی همراه است و چنانچه د رمان نشود می تواند خطرناک و کشند ه باشد . البته عوارض ناشی از کمبود این ویتامین خیلی تد ریجی است و د ر د رازمد ت تظاهر کرد ه و ۶ ۵ سال طول می کشد تا بروز نماید . به همین علت ممکن است شخص مبتلا تا سال ها متوجه این کمبود نشود . ماد ران بارد ار گیاه خوار بخصوص چنانچه به مد ت طولا نی از رژیم گیاه خواری پیروی کرد ه باشند نمی توانند نیاز جنین را به این ویتامین تامین کنند ، همچنین شیرماد ران گیاه خوار حاوی مقد ار کافی ویتامینB۱۲ برای تامین نیاز کود ک نیست، لذا شیر خوار نمی تواند مقد ار لا زم از این ویتامین را از شیرماد ر د ریافت کنند .

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








نویسنده : گیاه خوار تاریخ : شنبه 1 شهريور 1399



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به اصول گیاهخواری نوین مي باشد.